Om oss

Den här sidan är skapad med ett mål som ligger i att ge dig som läsare en ökad kunskap. Att bygga är numera lite av var mans sak. Över hela Sverige ser man att privatpersoner prioriterar det egna boendet och där man renoverar och bygger nytt. Man bygger – men man bygger inte i enlighet med konstens alla regler. Att man gör fel är en sak, men då det handlar om misstag som på sikt kan bli farliga eller kosta väldigt mycket pengar att korrigera så måste man också sätta ned foten.

Den här sidan blir denna fot. Vi ska försöka ge en ökad kunskap och vi ska försöka visa på när man ska bygga på egen hand och där man bör ta hjälp. Att en granne bygger är inte ett legitimt skäl till varför man själv skulle klara av det. Vi föds alla med olika förutsättningar och händighet. Att antalet tvister om dolda fel ökad lavinartad under senare år stärker vår tes: många bygger på ett felaktigt sätt som kan straffa sig rejält.

Vi som driver sidan har lång erfarenhet av byggbranschen. Vi är hantverkare – snickare, elektriker, golvläggare, takläggare och rörmokare – som arbetat hela våra yrkesliv med att renovera och bygga nytt. Den kunskap vi sitter på är ovärderlig för dig som läsare. Vi ska på ett pedagogiskt sätt visa dig hur du ska göra, i vilken ände du ska börja och vilka saker du måste undvika i samband med att du planerar att renovera eller bygga nytt i hemmet. Välkommen att ta del av våra råd, våra tankar och våra olika idéer och infallsvinklar!