Kategorier
Renovering

Hemmet i Uppsala blir trevligare med en badrumsrenovering

Det finns många tillfällen då det kan vara dags för en badrumsrenovering i Uppsala. Det kan vara läge för det om ditt badrum är slitet, fult eller omodernt.

Det är viktigt att du trivs i ditt hem och det gäller för samtliga rum i din bostad. En del lägger stort fokus på köket men glömmer bort att även badrummet behöver vara fräscht och mysigt. Även om du inte vistas så stor del av ditt liv där så bör ett badrum vara trivsamt, funktionellt och lättstädat.

Det slits en hel del på inredningen i ett badrum under åren. Då kan det behövas en badrumsrenovering för att snygga till och fräscha upp, för att du ska kunna uppleva glädje och harmoni då du vistas i badrummet. Det kanske behövs en ny toalett, ett nytt handfat, en ny vacker spegel eller lite färgglatt kakel på väggarna.

En badrumsrenovering bör utföras av certifierade hantverkare

Det kan kännas lockande att renovera ett badrum på egen hand. Men det är inget som du ska ge dig på om du inte har den kunskap och behörighet som krävs för att utföra jobbet. När det är dags att piffa till ditt badrum kan du kontakta ett företag i Uppsala som är proffs på just badrumsrenovering.

Deras hantverkare har alla behörigheter och certifikat som krävs för att arbeta i våtrum. De slarvar inte med det viktiga grundarbetet. Då kan du känna dig trygg med att inga vattenskador eller fuktproblem uppstår efter en tid på grund av dåligt utfört arbete.

Hitta mer kring en badrumsrenovering på denna sida: https://www.badrumsrenoveringuppsala.nu/

Kategorier
Bygg

Välj företag med omsorg i Stockholm

Oavsett vad man som husägare ställs inför för typ av projekt eller renovering i Stockholm så gäller det att man först kollar upp företagen som rör området. Detta naturligtvis förutsatt att man inte klarar av detta på egen hand – det finns ju trots allt ganska många skickliga hemmasnickare i vårt avlånga land som inte behöver kalla in extern hjälp vid renoveringar.

Denna text vänder sig således till de som inte har en fallenhet som ligger åt det mer praktiska, som kanske inte kan eller som inte vågar utföra renoveringar i sina hem utan som av dessa skäl är i behov av extern hjälp. Anledningen till att man måste kolla upp företagen innan man skriver på något kontrakt i Stockholm är att man i just den staden sett de värsta följderna av Rot-avdraget.

I och med att denna förmånliga skattereduktion infördes så var förhoppningen att antalet svartjobb skulle minska – genom att låta svenskar dra av upp till halva arbetskostnaden för olika hantverks- och byggnadsjobb så låg förhoppningen att man också skulle kunna tänka sig att betala skatt; något som också skett. antalet svartjobb har minskat rejält och rot-avdraget har visat sig väldigt bra även på många andra sätt men, det var det här med Stockholm.

I Stockholm har man nämligen sett en klar ökning av antalet företag som erbjuder tjänster inom områden som rör Rot och om vi tar ett exempel på detta för att illustrera vad vi menar så kan vi nämna markarbeten. Innan rot-avdraget så var branschen rörande markarbeten i Stockholm ganska sluten, det fanns få företag och samtliga dessa höll en liknande standard och kvalitet. Detta innebar att man som kund kunde ringa ett företag för de markarbeten man behövde hjälp med och därefter få ett korrekt – om än dyrare – jobb utfört i Stockholm.

Fusket är utbrett i Stockholm

Oavsett vad man som husägare ställs inför för typ av projekt eller renovering i Stockholm så gäller det att man först kollar upp företagen som rör området. Här är det således lätt att som kund falla i den klassiska fällan om att betala mindre pengar, att spara några kronor och då det gäller markarbeten så är detta ett rent katastrofalt tänk. Fuskar man med markarbeten så kommer också kostnaden som ett brev på posten i form av lutande hus, läckande grunder och skeva tillbyggnader; något som samtliga kostar mycket pengar att korrigera och detta oavsett om man bor i Stockholm eller i någon annan stad i Sverige.

Oavsett vad man som husägare ställs inför för typ av projekt eller renovering i Stockholm så gäller det att man först kollar upp företagen som rör området. Grunden är nyckeln till allt – låt dig inte luras av företag som påstår sig kunna markarbeten i Stockholm. Det finns gott om personer som tjänat många läropengar på detta – men som förlorat massor av svenska enkronor istället. Se till att du inte blir en av dessa; var noggrann innan du skriver på ett kontrakt med något företag inom hantverks- och byggnadsbranschen i Stockholm.

Hitta mer info kring markarbeten på denna sida: markarbetenstockholm.nu

Kategorier
Bygg

Anlita snickare i Falun för trädgårdsprojektet

Ska man ha ett byggprojekt hemma är det ibland lättare att anlita en snickare i Falun. Då vet man att projektet blir av och snickaren avslutar det med bravur.

Parkour och crossfit låg Filip varmt om hjärtat. Han hade försökt fixa till trädgården med lite hinder som hans föräldrar motvilligt gått med på. De ville ha pynt och blommor, Filip traktordäck och bänkar. De fick väl skylla sig själva när de köpte huset med en stor sten i trädgården.

Det var den stenen som banade väg för intresset. Filip hade alltid testat olika sätt att hoppa både upp och ner på den. Kanske till föräldrarnas förtvivlan ibland, log han för sig själv. Bruten arm, otaliga mängder stukade fötter och så vidare var resultatet. Det var helt klart värt alla skadorna, träningsformerna var enormt roliga!

Kreativ snickare bygger det som önskas

Nu hade han en idé. Idén var att han skulle kontakta en snickare i Falun. Denna snickare skulle få bygga en trädgårdsversion av Lugnets hoppbackar. De skulle han kunna köra både parkour med och crossfit. Filip hade sett någon som dessutom satt upp handtag för klättring på en sådan så det skulle han också införskaffa.

Det var tacksamt att de hade skogen på baksidan, så grannarna skulle inte gnälla så mycket om det blev en tre meter hög vägg där. Föräldrarna skulle väl sucka lite men samtidigt tycka att det är bra att han rör på sig. En ren win-win situation tänkte Filip, samtidigt som han skissade på ett ritningsförslag till snickaren.

Kategorier
Bygg

Maskinuthyrning i Stockholm – för husfridens skull

Tipsa maken om maskinuthyrning i Stockholm. Det ger honom möjlighet att få sina lustar tillfredsställda samtidigt som du slipper ha allsköns maskiner stående.

Det sägs att skillnaden på pojkar och män endast är storleken på deras leksaker. Det ligger onekligen någonting i det. Och likt leksakskataloger för barn så är teknikkataloger högsta nöje för många vuxna män. Fast nu för tiden är det nog vanligare att männen i fråga sitter och surfar teknik på mobilen än att de tar med sig en papperskatalog in på toaletten.

På nätet hittar en sådan man förstås allt möjligt i teknikväg, att sitta och dregla över. Om han är abonnent så kan han läsa magasin såsom Teknikens Värld. Är han inte det så kan han leta efter nästa apparat eller maskin som han ska berika hemmet med.

Genom maskinuthyrning kan listerna komma på plats

Som hustru till en man som har detta karaktärsdrag så kan man antingen bara härda ut och hjälpa till att skapa utrymme för nyförvärven. Eller också kan man bli en gnatig kärring som ständigt klagar på makens inköp.

Den hustru som inte gillar något av dessa alternativ kan försöka få in maken på tanken att hyra maskin i Stockholm istället för att bara köpa nytt hela tiden. Hon kan till exempel fresta med en saxlift, en betongblandare eller en eldriven dumper. Fast en kap-, klyv- och geringssåg är nog det bästa tipset. Då kanske han äntligen kan få listerna på plats – de där som fortfarande saknas efter senaste renoveringsprojektet.

Kategorier
Bygg

Köp en elegant och vacker bänkskiva i Göteborg

Letar du efter en fin och hållbar bänkskiva i Göteborg? Då kan du med fördel satsa på en bänkskiva i natursten, till exempel i marmor, granit eller kalksten.

En bänkskiva ska vara praktisk, hållbar och vacker. Det finns en hel del olika material att välja bland. Om du vill ha en bänkskiva som verkligen håller i många generationer är sten ett av de bästa materialen. Kompositsten används till bland annat köksbänkar i många hem. Detta fantastiska material är resistent mot kemikalier, värme, eld, fläckar och stötar.

En annan fördel med kompositsten i bänkskivor är dess lätthet. En bänkskiva i till exempel marmor är mycket tyngre. Dock ger en bänkskiva i marmor ett elegant intryck och den ljusare varianten har på senare år blivit mycket populär. Det finns även marmor i grå nyanser, svart och skimrande grönt.

Välj din bänkskiva med omsorg

Innan du köper en fin bänkskiva är det bra om du tänker igenom vilket material som passar dig bäst. Förutom ovannämnda kompositsten och marmor finns det även bänkskivor i granit och kalksten. Om du väljer granit som material får du en tålig och fantastiskt vacker bänkskiva. Det finns mängder med olika färger och texturer att välja bland.

Du kanske föredrar en bänkskiva med mycket liv i ytan, då kan du med fördel välja en i kalksten. Detta stenmaterial är mjukt och behagligt med en vacker yta. En bänkskiva i kalksten kräver lite mer underhåll än andra stentyper. Du kan köpa bänkskivor i Göteborg i olika färger, former och storlekar.

Kategorier
Renovering

Fasadrenovering i Östergötland präglar landskapets utseende

När man ser till att göra en och annan fasadrenovering som berör alla de hus som finns i Östergötland kan det ge landskapet en helt ny och annorlunda prägel.

Det är ju inte ovanligt att det sker en fasadrenovering på vartenda hus i ett område, inte heller i ett helt landskap. Men tanken är ändå kittlande.Vad skulle hända om man faktiskt gjorde det. Det skulle ju bli lite av en arkitektonisk utmaning i allra högsta grad. Inte minst för de som renoverar.

Man kan renovera på olika sätt. Kanske vill man hålla kvar den stilen som var eller så vill man förändra utseendet på en fasad så att det ger ett helt nytt intryck. Det man ser påverkar ju ens vardag, så ett rejält grepp med fasadrenovering på många byggnader skulle faktiskt kunna förändrar människor liv.

Fasadrenovering i Östergötland präglar din vardag

Att varje dag få gå bland hus och större byggnader som är lite trevligt utformade och snyggt renoverade skulle troligtvis höja det konstnärliga upplevelsen och intrycket i sin helhet. Det är vida känt att vi som människor påverkas av det vi dagligen ser omkring oss.

Tar du hjälp av en bra firma i Östergötland som är duktiga, eller rent av proffs, på att renovera just fasader så har du snart en helt ny fasad att titta på som kan skänka dig glädje. Inte minst för att du vet att du nu tagit hand om ditt hus så att det fungerar bra i många år till.

Hitta mer om fasadrenovering på denna sida: fasadrenoveringöstergötland.se

Kategorier
Bygg

Bergsprängning Stockholm – en viktig del för villaägare

Har du nyligen köpt en tomt i Stockholm i syfte att bygga ett hus på denna? Stockholm är en expansiv stad och ovan nämnda scenario är långt ifrån ovanligt att se. Mark som tidigare varit oexploaterad är numera högintressant när vanliga privatpersoner – och även större entreprenörer – sätter igång projekt.

Ska man vara krass så handlar det dessutom om något som borde skett för flera år sedan. Stockholm har, som de flesta vet, en bostadssituation som är långt ifrån optimal och för varje bygge som sker så börjar hjulen på marknaden att spinna. Att bygga en villa handlar mycket om grundarbete och markarbete. Idag kan man exempelvis köpa nyckelfärdiga hus som gör att sträckan mellan den första- och sista spiken inte alls behöver vara så lång.

Men, det första steget handlar om att förbereda marken. Som ovan sagt så är marken ofta inte optimal för att använda – den kan vara stenig, det kan finnas berg och så vidare. Sett till detta så är en bergsprängning i Stockholm idag vanligt förekommande. Genom en bergsprängning i Stockholm så kan blivande villaägare skapa en tomt som man vill ha och som, givetvis, är stabil nog för att resa huset på.

Erfarna företag ger större säkerhet

Bergsprängning i Stockholm är idag vanligt förekommande och det finns många företag som erbjuder tjänsten. Det man kan säga gällande detta – och som tips för dig som planerar att spränga i berg i framtiden – är att det finns ett värde av rutin och erfarenhet. Det är två faktorer som lönar sig.

Vana ger kunskap och ett företag med lång erfarenhet av bergsprängning i Stockholm gör färre misstag än orutinerade sådana. I och med att de handlar om sprängning så finns alltid risker involverade. Det kan handla om personskador, det kan handla om skador på naturen och på närliggande villor.

Och, har ett företag rutin så har man också en helt annan koll på hur man tar sig an olika utmaningar. Vilken typ av sten ska sprängas, hur ser avstånd till grannen ut och kan man exempelvis spräcka snarare än att spränga?

Du kan ta reda på mer om bergsprängning här: bergsprängningstockholm.se

Kategorier
Renovering

Skapa drömhuset med husrenovering i Stockholm

Med en husrenovering kan du själv skapa ditt drömhus i Stockholm. Ta hjälp av ett byggföretag med totalentreprenad och där en projektledare håller trådarna.

Det är inte alltid det går att hitta det perfekta huset och då får man själv skapa det med hjälp av en husrenovering. Det finns byggföretag som är specialiserade på husrenovering och där man även får hjälp av en kunnig projektledare. Då ser projektledaren till att hantverkare med rätt kompetens plockas in och att drömhuset kan bli verklighet.

Innan man kör igång husrenoveringen måste man ha gjort upp en ordentlig budget. Ska även fasaden ändras, eller huset byggas ut måste man också ansöka om bygglov. Är det stora förändringar man vill göra kan det vara klokt att ta hjälp av en arkitekt, men vissa byggföretag kan också hjälpa till med planering och ritningar.

Hur mycket kostar en husrenovering?

Hur mycket det kostar att renovera hus i Stockholm beror på renoveringens omfattning. Om huset renoveras både invändigt och utvändigt blir det givetvis mer kostsamt. Men även val av material påverkar kostnaden. För att få veta hur mycket husrenoveringen kostar måste man ta in offerter från några olika byggföretag.

De flesta byggföretag kommer på ett kostnadsfritt hembesök i samband med att man ber om ett kostnadsförslag. Då går man tillsammans igenom vad som behöver göras. Byggfirman brukar också kunna komma med förslag på smarta lösningar och förbättringar som man själv inte har tänkt på. De kan också tipsa om olika typer av material och förklara för- och nackdelar.

Kategorier
Renovering

Badrumsrenovering Västerås – värt att tänka på

Har du funderingar på att renovera ditt badrum i Västerås? Du är långt ifrån ensam. Idag ser man att badrummet är det rum i hushållet som drar till sig störst intresse i samband med att ordet renovering dyker upp. Det finns flera skäl till detta.

Idag lever vi in uppskruvad värld där behovet av återhämtning blir större. När la du senast bort din mobil och bara andades i syfte att få lite lugn och ro? En badrumsrenovering i Västerås kan ske i syfte att skapa en frizon där man kan koppla bort all yttre press och stress som vardag och jobb för med sig. Ett annat skäl till varför privatpersoner i en högre grad väljer en badrumsrenovering handlar om att det är ett rum som står i centrum på ett helt annat sätt idag än tidigare. Ett nytt, fräscht och inbjudande badrum blir definierande för hela bostaden. Gäster ser ett snyggt badrum och baserar hela det första intrycket på detta.

Ett tredje skäl handlar om värdeökningen en badrumsrenoveringen de facto kan föra med sig. Renoverar du badrummet i villan i Västerås så blir den mer värd – och om du väljer att sälja så kommer samma badrumsrenovering att generera mer pengar i samband med att försäljningen sker. Dessa är samtliga skäl till varför en badrumsrenovering idag är ett populärt projekt att ta sig an. Men, det finns även saker att tänka på. Vi tänkte rada upp några av dessa i form av punkter. Målet är att din badrumsrenovering i Västerås ska bli så friktionsfri som möjligt och att du får enklast möjliga resa från start till mål. Våra viktiga punkter ser ut som följer:

  • Hjälp eller inte? Att renovera ett badrum handlar om att sammanfoga en massa små detaljer och arbeten till en helhet. Vi skulle baserat på detta och baserat på att det handlar om ett rum där både vatten och fukt finns en masse säga att de flesta tjänar på att anlita en firma för en badrumsrenovering. Det ger större trygghet.
  • Rätt företag. Att hitta rätt företag är emellertid också en fråga att ta på allvar. En badrumsrenovering i Västerås ska dels ske med en tanke på priset och dels med en tanke på högsta möjliga kvalitet. Var uppmärksam när du tar in offerter och se till att undersöka var och ett av de företag som lämnar anbud lite noggrannare. Se över referenser, kolla upp försäkringar och garantier och se till att det finns rätt certifikat hos de anställda. Kolla även upp att det finns F-skatt då detta är en förutsättning för att du ska kunna använda Rot-avdraget.
  • Ta hjälp med planeringen. Hur vill du att ditt badrum ska se ut – och vad är egentligen den bästa lösningen? Att man som lekman kör fast är i sak ingenting konstigt. Var ska toan placeras i förhållande till duschen? Får jag plats med en kommod under handfatet? Vilket kakel passar bäst mot golvet och så vidare? Fördelen med att välja professionell hjälp är att företaget även kan bistå med hjälp vid planeringen. Det leder ofta till både bättre lösningar och bättre priser. Hitta gärna inspiration, men se till att förankra drömmarna i verkligheten också.
Kategorier
Renovering

Badrumsrenovering

Drömmer du om ett nytt badrum, men känner osäkerhet om allt från kostnader till hur en badrumsrenovering egentligen går till? Vi tänkte här titta lite närmare på en badrumsrenovering i Norrköping och göra detta genom att svara på några vanliga frågor som ställs. Genom detta hoppas vi dels kunna förenkla för dig och dels också göra att din framtida renovering både blir prisvärd och säker.

Fråga: Hur mycket kostar en badrumsrenovering i Norrköping?

Hur långt är ett snöre? Frågan är omöjlig att svara på. Kostnaden avgörs av väldigt många olika faktorer. Hur mycket kan du göra själv, vilket företag väljer du, vilken typ av entreprenad passar och vilket material vill du ha? Även ytan på badrummet kommer givetvis att avgöra kostnaden för en badrumsrenovering i Norrköping. Mellan tummen och pekfingret och i genomsnitt kan man dock säga att en summa från 10.000 kronor/kvm kan fungera som en vägvisare. Då inkluderas material och arbetskostnad – inklusive Rot-avdraget.

Fråga: Kan jag använda Rot-avdraget för en badrumsrenovering?

Oh ja – och har du den möjligheten så är det ett perfekt tillfälle att göra det. Med Rot-avdraget kan du dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet det företag du anlitat lägger ner. Viktigt är att detta företag har F-skatt och att du själv är berättigad att använda Rot. Båda dessa saker kan du kolla upp genom att kontakta Skatteverket. Det fina med Rot är att du inte behöver sköta någonting rent administrativt: företaget du anlitar drar beloppet direkt på fakturan och sköter all kontakt med Skatteverket.

Fråga: Får jag renovera badrummet på egen hand?

Ja, bortser man från installationer och dragning av el så finns inga juridiska hinder från att renovera ett badrum. Men, det finns bättre projekt att testa den egna händigheten på. En badrumsrenovering är ett komplext projekt i och med att vatten och fukt är naturliga inslag i miljön. Riskerna är lite för stora för att man ska rekommendera en vanlig lekman att ta sig an projektet. Dessutom så ställer försäkringsbolag högre krav på ett professionellt utförande idag än tidigare.

Fråga: Tjänar jag på att anlita flera olika företag?

Nej, i de flesta fall så tjänar du på det motsatta och där du anlitar en och samma firma för hela projektet. Det ger effektivare jobb och det leder till en större säkerhet. Dessutom så slipper du hålla på att samordna alla hantverkare också. Något som är långt ifrån enkelt att göra. Vad händer om exempelvis elektrikern blir sjuk och snickaren väntar på att få påbörja sitt jobb? Kostnader! Det slipper du om du väljer totalentreprenad för din badrumsrenovering i Norrköping.