Kategorier
Renovering

Badrumsrenovering

Drömmer du om ett nytt badrum, men känner osäkerhet om allt från kostnader till hur en badrumsrenovering egentligen går till? Vi tänkte här titta lite närmare på en badrumsrenovering i Norrköping och göra detta genom att svara på några vanliga frågor som ställs. Genom detta hoppas vi dels kunna förenkla för dig och dels också göra att din framtida renovering både blir prisvärd och säker.

Fråga: Hur mycket kostar en badrumsrenovering i Norrköping?

Hur långt är ett snöre? Frågan är omöjlig att svara på. Kostnaden avgörs av väldigt många olika faktorer. Hur mycket kan du göra själv, vilket företag väljer du, vilken typ av entreprenad passar och vilket material vill du ha? Även ytan på badrummet kommer givetvis att avgöra kostnaden för en badrumsrenovering i Norrköping. Mellan tummen och pekfingret och i genomsnitt kan man dock säga att en summa från 10.000 kronor/kvm kan fungera som en vägvisare. Då inkluderas material och arbetskostnad – inklusive Rot-avdraget.

Fråga: Kan jag använda Rot-avdraget för en badrumsrenovering?

Oh ja – och har du den möjligheten så är det ett perfekt tillfälle att göra det. Med Rot-avdraget kan du dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet det företag du anlitat lägger ner. Viktigt är att detta företag har F-skatt och att du själv är berättigad att använda Rot. Båda dessa saker kan du kolla upp genom att kontakta Skatteverket. Det fina med Rot är att du inte behöver sköta någonting rent administrativt: företaget du anlitar drar beloppet direkt på fakturan och sköter all kontakt med Skatteverket.

Fråga: Får jag renovera badrummet på egen hand?

Ja, bortser man från installationer och dragning av el så finns inga juridiska hinder från att renovera ett badrum. Men, det finns bättre projekt att testa den egna händigheten på. En badrumsrenovering är ett komplext projekt i och med att vatten och fukt är naturliga inslag i miljön. Riskerna är lite för stora för att man ska rekommendera en vanlig lekman att ta sig an projektet. Dessutom så ställer försäkringsbolag högre krav på ett professionellt utförande idag än tidigare.

Fråga: Tjänar jag på att anlita flera olika företag?

Nej, i de flesta fall så tjänar du på det motsatta och där du anlitar en och samma firma för hela projektet. Det ger effektivare jobb och det leder till en större säkerhet. Dessutom så slipper du hålla på att samordna alla hantverkare också. Något som är långt ifrån enkelt att göra. Vad händer om exempelvis elektrikern blir sjuk och snickaren väntar på att få påbörja sitt jobb? Kostnader! Det slipper du om du väljer totalentreprenad för din badrumsrenovering i Norrköping.