Kategorier
Allmänt

Fasadrenovering Stockholm – vanliga frågor

Är en fasadrenovering i Stockholm verkligen nödvändig? Frågan kan komma att ställas av de boende i en BRF där projektet i fråga planeras – och svaret är ganska givet. Bedömer det företag man anlitat för förvaltning av fastigheten att det måste ske en fasadrenovering så är det bara att bita i det sura äpplet och som boende acceptera någon månads uppoffring.

I slutändan är det värt varenda krona. Vi tänkte här nedan titta lite närmare på en fasadrenovering i Stockholm och göra det genom att svara på några vanliga frågor. Förhoppningsvis kan vi genom detta få dig att förstå varför projektet är nödvändigt och hur du de facto kan tjäna på det. Enligt följande:

Varför måste en fasadrenovering ske?

Fasaden slits av snö, av regn, av minusgrader och av solen. Dessutom blir den smutsig av alla avgaser. I Stockholm kan även exempelvis vibrationer från närliggande sprängningar göra att fasader spricker. Ska man spränga för ntya projekt så kan detta alltså skada närliggande fastigheter. Oavsett vilket dock: en fasadrenovering sker för att man måste skydda konstruktionen och det underliggande materialet. Att man på köpet får en snygg och estetiskt tilltalande fastighet är en rejäl bonus.

Hur tjänar jag på en fasadrenovering?

Det givna svaret är att du vid en framtida försäljning kan sälja din bostad till ett bättre pris. Man köper hela fastigheten och hela området – inte enbart en lägenhet. En fasadrenovering ger en snyggare fastighet, samtidigt som det också visar upp en ansvarsfull BRF som ligger i framkant gällande underhållet. Allt detta leder till ett bättre läge vid en försäljning.

Kan man kombinera en fasadrenovering med annat?

Rekommenderas är att man exempelvis passar på att renovera – eller byta ut – tak och fönster i samband med att fasaden ska renoveras. Om det är nödvändigt alltså. Det tjänar man på och man kan slå två flugor i en och samma smäll.

Ta hjälp av experter hos fasadrenoveringstockholm.net.