Kategorier
Golv

Renovera golvet med dammfri golvslipning i Stockholm

Börjar ditt trägolv bli slitet? Är det dags att renovera och slipa golvet? Nu kan du få hjälp med dammfri golvslipning i Stockholm. Vackert golv – utan damm.

Ett vackert trägolv ger varje bostad charm. Det är vackert att se på – och det är hållbart för flera generationer. Men trä slits med tiden och kan med åren ha fått såväl hack och repor som fläckar som inte går att skura bort. Men här kommer ännu en av fördelarna med trägolv – det går att slipa bort alla skavanker. Om du slipar och behandlar ditt golv kommer det se nästan nytt ut.

De flesta trägolv kan slipas flera gånger så länge det översta skiktet är tillräckligt tjockt. För ett lyckat resultat bör underlaget under slitskiktet vara stabilt. Det är även viktigt att slitskiktets stavar sitter fast i underlaget. Om ditt golv har de förutsättningarna så har du bra möjligheter att snabbt och lätt få ett golv som är som nytt. Att behålla ditt gamla trägolv istället för att lägga nytt ger en vinst såväl ekonomiskt som för miljön.

Dammfri golvslipning – golvrenovering utan slipdamm

När du anlitar ett företag som utför dammfri golvslipning blir dina trägolv snygga och renoverade utan att generera damm. Vid dammfri golvslipning i Stockholm används slipmaskiner med en särskild konstruktion som är direkt kopplad till en avancerad dammsugare. Slipmaskinen och dammsugaren bildar ett slutet system där slipdammet kontinuerligt sugs upp. På så sätt minimeras risken för inhalering och spridning av farliga partiklar.

Dammfri golvslipning minskar den miljömässiga påverkan genom att minska luftföroreningar och bidrar till en bättre inomhusluftkvalitet. Det innebär att du inte behöver skydda bostaden – såsom väggar och möbler – från slipdamm. Faktum är att såväl golvyta som inomhusluft kan vara renare efter en dammfri golvslipning än den var innan. Om du tar hjälp med dammfri golvslipning krävs minimalt med arbete från dig, med ett rent och vackert resultat.