Kategorier
Bygg

Byggfirma Stockholm – frågor & svar 

Dags att renovera eller bygga nytt i Stockholm? Att välja en byggfirma i Stockholm är att välja den säkra vägen till ett bättre resultat. Ser man till renoveringar överlag, och oavsett projekt, så handlar det om både om tid och pengar. 

Som privatperson kan det dels vara svårt att göra en korrekt bedömning av hur lång tid det kommer att ta – och dels också att skapa en rimlig budget. Utöver detta så handlar det givetvis också om det uppenbara: det är svårt att bygga och svårt att få till det där resultatet man siktar på. Väljer du en byggfirma i Stockholm så får du dels ett projekt som sköts på ett fackmannamässigt sätt och som dels också utförs inom överenskommen tid och till ett avtalat pris. 

Här nedan tänkte vi, genom att svara på några vanliga frågor, ge dig lite mer information, råd och tips om en byggfirma i Stockholm – enligt följande: 

Kan jag använda rot-avdraget för en byggfirma? 

Ja, förutsatt att du är berättigad – och att den byggfirma du anlitar har F-skatt – så kan du använda Rot och dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. 

Kan jag anlita en och samma byggfirma i Stockholm? 

Ja, om du står inför ett mer komplext projekt – exempelvis en badrumsrenovering – så kan detta innebära att du också behöver en massa olika hantverkare. Itsället för att du själv anlitar dessa – och ser till att de är på plats – så kan du välja totalentreprenad. Det innebär att du anlitar en och samma byggfirma i Stockholm och att de tar över hela ansvaret för projektet. Det är en trygg och säker lösning. 

Kan jag bli lurad av en byggfirma? 

Ja, tyvärr. Det finns en del oseriösa hantverkare i Stockholm. Var noga med att undersöka allt från behörighet, yrkesbevis, certifikat och se alltid till att få referenser att ringa. Viktigt är även att du betalar då arbetet är utfört och en besiktning har skett. Betala aldrig i förskott! 

Ta reda på mer genom att besöka: byggfirmastockholm.biz