Kategorier
Värmepump

Värmepumpar i Göteborg – ett effektivt och billigt sätt att värma huset

En värmepump kan värma ett hus i Göteborg till en relativt låg kostnad. Men vilken typ av värmepump ska man välja? Här är några användbara tips och råd.

En värmepump tar tillvara den solenergi som har lagrats i naturen runt huset och omvandlar den till värme eller kyla. Därför är en värmepump också miljövänlig. Att värma huset med hjälp av en värmepump är billigt, särskilt i jämförelse med direktverkande el eller olja. Men det går även att spara pengar om man byter från fjärrvärme till en värmepump.

Vilken typ av värmepump man ska välja beror på husets storlek och hur stort behov man har av värme och varmvatten. Men även omgivningarna runt huset är avgörande. Tidigare valde många en bergvärmepump eftersom den inte påverkas av årstiderna och kan producera värme även vid riktigt låga minusgrader. Men dagens moderna luftvärmepumpar är minst lika bra och är dessutom billigare att installera, vilket har fått många att tänka om.

Så mycket kostar det att installera en värmepump i Göteborg

Hur mycket det kostar att installera värmepump i Göteborg beror på vilken typ av värmepump man väljer. Har man sedan tidigare vattenfyllda element installerade i sin bostad kan man spara pengar eftersom dessa går att koppla till värmepumpen. Det bästa är att kontakta ett företag som är specialiserade på olika typer av värmepumpar och be om en offert.

Ett seriöst företag kommer alltid ut på ett kostnadsfritt besök för att göra beräkningar och ibland även ta markprover. Detta för att kunna bedöma vilken typ av värmepump som passar huset och hushållet bäst. Inte sällan får man förslag på flera olika typer av värmepumpar och då kan man låta plånboken bestämma.